снимка: БулфотоСпоред туроператорите така се провалят пътуванията до Занзибар.Те настояват за

...
снимка: БулфотоСпоред туроператорите така се провалят пътуванията до Занзибар.Те настояват за
Коментари Харесай

Туроператори протестират срещу задължителна 10-дневна карантина, последвана от PCR тест за влизащите от Африка пътници

снимка: Булфото

Според туроператорите по този начин се провалят пътуванията до Занзибар.

Те настояват за унищожаване на карантината за лица с негативен PCR тест.

Според Обединение " Бъдеще за туризма " заповедта на министъра на опазването на здравето, с която се въвежда задължителна 10-дневна карантина, последвана от PCR тест за влизащите от Африка пасажери, още веднъж поражда съмнение и боязън у потребителите на туристически услуги.

От Обединение " Бъдеще за туризма " стачкуват против налагането на сходни забрани, влизащи в действие без нужния гратисен интервал, в който да има преструктуриране и най-малко понижаване на загубите. От там упорстват за унищожаване на карантината за лица с негативен PCR тест.

“Заповедта за наложителна карантина на процедура гилотинира плахите опити за възобновяване на активността на туроператорите, поражда още веднъж съмнение и боязън у потребителите на туристически услуги ”, показват от организацията.

Според данните й - за трите месеца, в които се провеждат чартъри до Занзибар, има единствено един клиент, поканен за още един тест и неговите резултати към момента не са известни. Всички останали проби са негативни.

Според туроператорите карантинирането обрича плануваните и предплатени пътувания до Занзибар, както и до други дестинации като Кения, Египет, Мароко и Тунис.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР